:: سال 12، شماره 47 - ( 3-1399 ) ::
جلد 12 شماره 47 صفحات 47-41 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر کلسیم، ساز و کار و ضرورت ها
داریوش فرهود 1، شقایق زکایی2
1- کلینیک ژنتیک، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه علوم پایه/اخلاق، فرهنگستان علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- کلینیک ژنتیک، دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (2879 مشاهده)
امروزه ارتقاء کیفیت زندگی و توجه بیشتر به نوع تغذیه و سلامتی از مسائل عمده بحث های بین المللی و استراتژی دولت ها جهت بهبود وضعیت زندگی مردم در جوامع مختلف می باشد. همچنین مطالعات گسترده ای تاکنون جهت بهبود وضعیت تغذیه و ارتباط آن با سلامتی صورت گرفته است. در بیشتر کشورها، طبقات اجتماعی و فرهنگ های گوناگون الگوی مصرف غذایی با هم متفاوت است. بنابراین تعیین الگوی مفید و مناسب مصرف غذایی و ارتقاء سواد غذایی اهمیت فراوانی دارد. از آنجا که اهمیت مواد معدنی در بدن و مکمل های غذایی بر کسی پوشیده نیست، در این مطالعه مروری به اهمیت کلسیم در بدن و در رژیم غذایی، سازوکار آن، کلسیم ذخیره ای در استخوان ها و بیماری های مربوط به آن پرداخته شده است. این مطالعه با جستجو در منابع انگلیسی در پایگاه های اطلاعاتی معتبر و با کلید واژه های مرتبط انجام شده است. بیماری های مربوط به استخوان و کمر درد از شایع ترین دردهایی هستند که افراد درگیر آن می شوند و خطرناک ترین نوع آن معضل درد در ستون فقرات و پوکی استخوان است که در سنین سالمندی بسیار شایع است. بنابراین طبق مطالعات توصیه می شود که در رژیم غذایی افراد مصرف لبنیات گنجانده شود. لبنیات و منابع دیگر غنی از کلسیم در سالمندان، زنان در سنین بارداری و شیردهی و کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: مصرف کلسیم، گروه های غذایی، کلسیم سرم، سلامت استخوان
متن کامل [PDF 633 kb]   (3494 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ژنتیک
دریافت: 1399/4/3 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/4/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 12، شماره 47 - ( 3-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها