[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
آخرین شماره::
آرشیو نشریه::
آرشیو مقالات ::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
درباره ما::
تماس با ما::
جستجوی پیشرفته::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای Dashti

دکتر نسرین دشتی، دکتر ناهید عین اللهی ، فاطمه کیانی مارکانی ، سمانه صفی،
سال ۵، شماره ۲۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

سالانه حدود سه میلیون نفر در اثر استعمال سیگار جان خود را از دست می دهند. افراد سیگاری بیشتر در معرض ریسک بیماری های قلبی عروقی، ریوی، سرطان معده، کوری و مسمومیت های کبدی می باشند. الکترولیت ها و یون ها در تنظیم مایعات بدن حفظ تعادل اسید و باز انتقال عصبی انعقاد خون و انقباض عضلانی نقش مهمی دارند و افراد سیگاری بیش از غیر سیگاری ها در معرض بیماری های آتر اسکلروز قرار دارند. اولین قدم برای شروع ترک سیگار آماده بودن فرد سیگاری برای ترک و داشتن انگیزه بالا است. بررسی پارامترهای بیوشیمیایی خون در افراد سیگاری می تواند محرک خوبی برای تشویق این افراد جهت ترک سیگار و در نتیجه کاهش هزینه های درمانی ناشی از استعمال سیگار و ارتقاء سطح سلامتی افراد سیگاری باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان تغییرات یون های کلسیم و فسفر، تری گلیسرید، کلسترول، آلانین آمینو ترانسفراز، آسپارتات آمینو ترانسفراز در افراد سیگاری و مقایسه آن با افراد غیر سیگاری بود.

دکتر ناهید عین الهی، دکتر نسرین دشتی، دکتر میترا زارع بوانی، دکتر مهدی محبعلی، دکتر مصطفی رضاییان، خانم دلارام درگاهی،
سال ۶، شماره ۲۶ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

ژیاردیا لامبلیا یکی از مهم ترین انگل های تک یاخته روده ای می باشد. هدف از این مطالعه اندازه گیری سطح مس، ʺرویʺ، ایمونوگلوبولین های A ,E، ویتامین B۱۲ و فولات در بیماران مبتلا به ژیاردیازیس و مقایسه آن ها با افراد سالم می باشد. روش بررسی: این مطالعه روی ۴۹ نفر مبتلا به ژیاردیا لامبلیا و ۳۹ نفر سالم انجام گرفت. نمونه های مدفوع به دو روش گسترش مرطوب و تغلیظی فرمل - اتر جهت تشخیص ژیاردیا آزمایش شدند. سپس از این افراد خون گرفته و سرم آن جدا شد. بررسی ایمونوگلوبولین A و ایمونوگلوبولین E به ترتیب به روش SRID و الایزا، مس و ʺرویʺ به روش اسپکتروفوتومتری، فولات و ویتامین B۱۲ به روش رادیو ایمونو اسی انجام گرفت. تمام نتایج به وسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: تفاوت قابل ملاحظه ای در نتایج به دست آمده از ایمونوگلوبولین های A ,E، ʺرویʺ و مس در بین افراد مبتلا به ژیاردیازیس و افراد سالم مشاهده شد (P<۰,۰۵). اما تفاوت معنی داری در نتایج به دست آمده در میزان ویتامین B۱۲ و فولات در بین دو گروه مشاهده نشد. در افراد سرم مثبت و منفی به ترتیب متوسط میزان ایمونوگلوبولین A: mg/dl۲۶/۳۰۹ و mg/dl۸۹/۲۱۶، متوسط میزان ایمونوگلوبولین E: IU/ml ۳۴/۱۶۷ و IU/ml۴۹/۳۵، متوسط میزان مسg/dlµ ۷۴/۳۰۹ و µg/dl ۶۱/۲۵۳ و متوسط میزان ʺروی µg/dl ۴۱/۶۴ و وµg/dl ۷۵/۱۴۴به دست آمد. بحث: نتایج نشان داد که میزان ایمونوگلوبولین A و E و مس در افراد مبتلا به ژیاردیا نسبت به افراد سالم افزایش داشته و میزان روی در افراد مبتلا به ژیاردیا نسبت به افراد سالم کاهش داشته است. میزان ویتامین B۱۲ و فولات در بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان ندادند.

خانم فائزه شعبانی عظیم، دکتر نسرین دشتی،
سال ۹، شماره ۳۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

سندرم تخمدان پلی کیستیک  (PCOS)شایع ترین اختلال غدد درون ریز میان زنان در سنین باروری است و شایع ترین علت ناباروری ناشی از عدم تخمک گذاری است. اختلال تخمک گذاری، هایپرآندروژنیسم و ظاهر مرفولوژیک تخمدان های پلی کیستیک از ویژگی های کلیدی آن است. تظاهرات بالینی PCOS به شکل گسترده ای متفاوت است. زنان مبتلا به این سندرم اغلب برای اختلالات سیکل قاعدگی، تظاهرات بالینی هایپرآندروژنیسم و ناباروری به دنبال درمان اند. اختلالات قاعدگی که معمولا در PCOS مشاهده می شود شامل الیگومنوره، آمنوره و خون ریزی قاعدگی نا منظم و طولانی مدت است. نشانه های عمده هایپرآندروژنمی شامل هیرسوتیسم، آکنه و آلوپسی آندروژنیک است. این سندرم یک بیماری منحصر به دوره باروری و نوجوانی نیست، بلکه می تواند با تاثیرات مختلف در زندگی فرد مرتبط باشد. بیماران مبتلا به این سندرم در معرض خطر بیماری های متابولیک مانند مقاومت به انسولین، اختلال تحمل گلوکز، دیابت، اختلالات چربی، فشار خون بالا، بیماری قلبی و عروقی، افزایش خطر ابتلا به سرطان آندومتر و احتمالا سرطان های رحم و پستان هستند. با توجه به شیوع بالای PCOS، چالش ها و عوارض مرتبط با آن می تواند بار بهداشتی و اقتصادی فراوانی در کشورها ایجاد کند، بنابراین پزشکانی که مراقبت از این بیماران را بر عهده دارند در کنار درمان مسائل باروری و آرایشی بهداشتی بیماران PCOS،  باید جهت جلوگیری از پیامد های بلند مدت آن نیز اقدام کنند. لذا در مقاله حاضر، ابتدا مروری اجمالی بر ویژگی های بالینی این سندرم خواهیم داشت سپس به پیامدهای بلند مدت آن می پردازیم.
روش کار: جست و جو  با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی pubmed، google scholar، Elsevier و SID با کلید واژه های سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، اختلالات قاعدگی، هیرسوتیسم، آکنه، ناباروری، دیابت، بیماری قلبی عروقی، سرطان انجام شد و از میان مقالات منتشر شده از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶، ۳۷ مقاله بررسی شد.
 

دکتر مهتا مظاهری، خانم مهدیه یاوری، آقای سهیل بهروش، خانم هانیه علی حسینی، خانم فاطمه عبدی، خانم زهرا دشتی، خانم زهرا احمدنیا، خانم مهدیه مهرور،
سال ۱۴، شماره ۵۶ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

با توجه به شمار روز افزون قربانیان سرطان و پیچیدگی این بیماری در تشخیص، پیش آگاهی و درمان، ما را بر آن داشته است که در این مقاله مروری به یکی از فاکتور های کمک کننده و امیدوار کننده در تشخیص و درمان سرطان بپردازیم. میکرو ریبونوکلئیک اسیدها (miRNA ها)، ریبونوکلئیک اسیدهای غیر کد کننده ای هستند که از نظر تکاملی محافظت شده هستند و دارای طولی برابر ۲۵-۱۸ نوکلئوتید می باشند. miRNA ها بیان ژن ها را پس از رونویسی از طریق تجزیه mRNA یا مهار ترجمه آن ها، کنترل می کنند. این ساختارهای مولکولی در کنترل فرآیندهای مختلف فیزیولوژیک و پاتولوژیک سلولی (تومورزایی و تکامل، تکثیر سلول، متاستاز، حمله و آپوپتوز)  شرکت نموده، بسیاری از آن ها می توانند به عنوان انکوژن و یا مهارکننده های توموری عمل نمایند. لذا بروز موتاسیون در آن ها می تواند منجر به سرطان شود. miRNA  ها به عنوان نشانگر های زیستی نقش مهم و بالقوه در بدن دارند و برخی از ویژگی های بارز سلول های سرطانی را تحت تاثیر قرار می دهند در نتیجه شناسایی میکرو RNA ها و مولکول های هدف آن ها افق روشن و دورنمای امیدوار کننده ای را برای شناخت مسیرهایی که منجر به سرطان می شود، فراهم کرده است. لذا در این مقاله به بررسی کاربردmiRNA  ها در شش سرطان شامل پستان، کولورکتال، تخمدان، کبد، ریه و کلیه می پردازیم.
 

صفحه 1 از 1     

Laboratory and Diagnosis
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700