Laboratory & Diagnosis
نشریه آزمایشگاه و تشخیص
3
Medical Sciences
http://labdiagnosis.ir
1
admin
ISSN 2252-066X
10
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
2017
9
1
9
36
online
1
fulltext
fa
نگرشی بر بیماریزایی و فاکتورهای ویرولانس ویبریو ولنیفیکوس
An Overview of Vibrio vulnificus pathogenicity and virulence factors
میکروب شناسی و باکتری شناسی
میکروب شناسی و باکتری شناسی
مروری
Review
<div style="text-align: justify;"><span dir="RTL">ویبریو ولنیفیکوس باکتری گرم منفی میله ای شکل و غیر اسپور‏زای متعلق به خانواده </span>Vibrionaceae<span dir="RTL"> می ‏باشد که تهاجمی ‏ترین گونه‏ ویبریو برای انسان در نظر گرفته شده است. این باکتری به عنوان پاتوژن منتقله از مواد غذایی محسوب می‏ شود که مصرف غذاهای دریایی از جمله صدف باعث ایجاد بیماری در انسان می ‏گردد. ویبریو ولنیفیکوس باعث ایجاد سه بیماری مهم در انسان می ‏شود که گاستروآنتریت (</span>Gastroenteritis<span dir="RTL">)، عفونت‏ های زخم (</span>Wound infections<span dir="RTL">) و سپتی سمی (</span>septicemia<span dir="RTL">) را شامل می ‏شود. این باکتری فاکتورهای ویرولانس متعددی تولید می‏کند که در ارتباط با بیماریزایی این باکتری است. کپسول، سیدروفورها، توکسین‏هایی مانند همولیزین، کلاژناز، پروتئاز، الاستاز، </span>DNase<span dir="RTL">، موسیناز، هیالورونیداز، فیبرینولیزین، لیپاز و فسفولیپاز از فاکتورهای ویرولانس این باکتری است. از آنجا که مصرف غذاهای دریایی روز به روز محبوبیت بیشتری پیدا می‏کند لذا بسته‏ بندی بهداشتی غذاهای دریایی و حمل و نقل مناسب برای جلوگیری از رشد باکتری ویبریو ولنیفیکوس ضروری به نظر می ‏رسد. از طرف دیگر افراد مستعد نیز نباید این محصولات را به صورت خام یا نیمه پخته بخورند، زیرا خطرات عفونت‏ های ناشی از ویبریو ولنیفیکوس برای آن ها تهدیدی بزرگ محسوب می ‏شود. از این رو جهت کنترل و پیشگیری از عفونت ‏های این باکتری در مواد غذایی دریایی که به عنوان مخزن این باکتری نیز محسوب می ‏شوند، وضع استانداردهای لازم امری ضروری به نظر می ­رسد. </span></div>
<div style="text-align: justify;">Vibrio vulnificus is a gram-negative bacterium, rod-shaped, halophiles, non-sporulated and belongs to the Vibrionaceae family. Vibrio vulnificus is considered the most infectious and invasive of all the human pathogenic Vibrio’s. This bacteria is a food-borne pathogens and Consumption of raw oyster and other seafoods are implicated in outbreaks. Vibrio vulnificus can cause the three important diseases in human; gastroenteritis, septicemia and wound infection. V. vulnificus produces several virulence factors, that is associated with virulence: capsules, siderophores, and toxins such as hemolysins, collagenase, protease, elastase, DNase, mucinase, hyaluronidase, fibrinolysin, lipase, and phospholipase. Seafood consumption gained huge popularity day by day, so health packaging of seafood is essential and convenient transportation is required to prevent the growth of Vibrio vulnificus. On the other hand, susceptible people should not eat these products raw or lightly cooked, because infections caused by Vibrio vulnificus is a major threat for them. Thus, standard guidelines is essential for the control and prevention of infections by Vibrio vulnificus in seafoods.</div>
ویبریو ولنیفیکوس, بیماریزایی, فاکتورهای ویرولانس
Vibrio vulnificus, pathogenicity, virulence factors
35
41
http://labdiagnosis.ir/browse.php?a_code=A-11-25-187&slc_lang=fa&sid=1
Daryoush
Asgarpour
داریوش
عسگر پور
d.asgarpoor@zums.ac.ir
1003194753284600634
1003194753284600634
Yes
Department of microbiology and virology, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
Mahrokh
Bahrami
ماهرخ
بهرامی
1003194753284600635
1003194753284600635
No