[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
آخرین شماره::
آرشیو نشریه::
آرشیو مقالات ::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
درباره ما::
تماس با ما::
جستجوی پیشرفته::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 7، شماره 28 - ( 6-1394 ) ::
جلد 7 شماره 28 صفحات 73-63 برگشت به فهرست نسخه ها
انتروتوکسین‏ های استافیلوکوکوس اورئوس (SEs): مقاله‏ مروری نظام مند
داریوش عسگرپور 1، حبیب ضیغمی2
1- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
چکیده:   (15647 مشاهده)
زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از شایع ترین علل مسمومیت ‏های غذایی در بسیاری از کشورها شناخته شده است. این باکتری دارای توکسین ‏های متعددی است که در بین آن ها انتروتوکسین از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و مصرف غذاهای آلوده به این توکسین باعث ایجاد مسمومیت غذایی می ‏شود. انتروتوکسین ‏های استافیلوکوکی (SEs) پروتئین‏ های خارج سلولی تک زنجیری با وزن مولکولی پایین (29-22 کیلو دالتون) می ‏باشند که از نظر فعالیت بیولوژیکی مشابه هم بوده ولی از نظر آنتی ژنی با هم تفاوت دارند. این توکسین ‏ها 23 نوع مختلف دارند که باعث ایجاد تهوع، استفراغ، اسهال، دردهای عضلانی و شکمی و گاهی نیز منجر به مرگ می ‏شوند. هدف از این مطالعه، مروری بر نقش و اهمیت انتروتوکسین‏ های استافیلوکوکوس اورئوس در مسمومیت غذایی، پاتوژنز، روش‏ های آزمایشگاهی تخلیص و تشخیص این توکسین‏ ها می ‏باشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع Systematic Review بوده که به جمع آوری اطلاعات با استفاده از پایگاه ‏های اطلاعات متعدد مانند PubMed، Scopus، Science Direct، پایگاه اطلاعات علمی SID و IRAN MEDEX پرداخته است. بدین منظور تعداد 5 کلید واژه (Staphylococcal Enterotoxins ،Staphylococcal food poisoning، Food borne diseases، structure of Staphylococcal Enterotoxins و Detection of Staphylococcal Enterotoxins) ‏برای جمع آوری اطلاعات از پایگاه‏ های مذکور استفاده شد. بازه زمانی برای مطالعه، بین سال های 1967 تا 2014 در پایگاه داده ‏ها انجام شد. در نهایت تعداد 40 مقاله برای استخراج داده ‏ها و جمع آوری اطلاعات از پایگاه‏ های علمی مذکور مورد بررسی قرار گرفتند. بحث و نتیجه گیری: استافیلوکوکوس اورئوس در طیف وسیعی از درجه حرارت و pH رشد می‏ کند لذا ممکن است در طیف گسترده ‏ای از مواد غذایی حضور داشته و رشد نماید. همچنین مواد غذایی که با سویه ‏های تولید کننده انتروتوکسین آلوده شده باشند، اگر در شرایط نامناسب سردخانه گذاری شوند، می‏ تواند منبع شیوع بیماری‏ های ناشی از انتروتوکسین‏ های استافیلوکوکی واقع گردند. بنابراین لزوم همکاری اپیدمیولوژیست‏ ها، میکروبیولوژیست‏ ها، کارشناسان دامپزشکی و بهداشت مواد غذایی با همدیگر به منظور کاهش مسمومیت ‏های غذایی استافیلوکوکی که ناشی از خوردن انتروتوکسین این باکتری ایجاد می ‏گردد، یک پیش نیاز برای تحقق سلامت عمومی است.
واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین ‏های استافیلوکوکوس اورئوس (SEs)، مسمومیت غذایی استافیلوکوکی (SFP)
متن کامل [PDF 710 kb]   (8315 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: میکروب شناسی و باکتری شناسی
دریافت: 1394/7/12 | پذیرش: 1394/7/12 | انتشار: 1394/7/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgarpoor D, Zeighami H. The role of Staphylococcus aureus Enterotoxins (SEs) in Staphylococcal Food Poisoning (SFP): Systematic review. 3 2015; 7 (28) :63-73
URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-112-fa.html

عسگرپور داریوش، ضیغمی حبیب. انتروتوکسین‏ های استافیلوکوکوس اورئوس (SEs): مقاله‏ مروری نظام مند. نشریه آزمایشگاه و تشخیص. 1394; 7 (28) :63-73

URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-112-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 7، شماره 28 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Laboratory and Diagnosis
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645