۱- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی و علوم پایه، واحد زنجان، زنجان، ایران ۲- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، ملکان، ایران ۳- گروه علوم پایه، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده: (۹۰۷۱ مشاهده)
باسیلوس سرئوس باکتری گرم مثبت و اسپورزایی است که به عنوان عامل مسمومیت در مواد غذایی شناخته شده است. بسیاری از سویه های این باکتری باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می شوند. بیماری های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین های همولیزینHBL ، غیر همولیتیک NHE و سیتوتوکسینK ایجاد می شوند. باسیلوس سرئوس حاوی اسپور می باشد بنابراین می تواند شرایط نامناسب محیطی از جمله دما و کمبود ماده غذایی را تحمل نماید.
Molayi Kohneshahri S, Taghinejad J, Hosainzadegan H. A review on structure and virulence of Bacillus cereus. 3 2015; 7 (29) :51-67 URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-130-fa.html
مولایی کهنه شهری شبنم، تقی نژاد جاوید، حسین زادگان حسن. مروری به ساختار ویرولانس باسیلوس سرئوس. نشریه آزمایشگاه و تشخیص. ۱۳۹۴; ۷ (۲۹) :۵۱-۶۷