[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
آخرین شماره::
آرشیو نشریه::
آرشیو مقالات ::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
درباره ما::
تماس با ما::
جستجوی پیشرفته::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 8، شماره 32 - ( 6-1395 ) ::
جلد 8 شماره 32 صفحات 17-8 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر اثر درمانی بنفوتیامین (مشتق ویتامین ب 1) در بهبود عوارض عروقی بیماران مبتلا به دیابت
ناهید عین الهی 1، عاطفه علیرضایی1 ، فاطمه صفری1 ، راشد علییاری1
1- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (14749 مشاهده)

مقدمه و هدف: شیوع روز افزون و پاتوژنز متغیر بیماری دیابت، بر لزوم اتخاذ فوری راهبردهای درمانی جدید تاکید می کند. مطالعات متعددی حاکیست که بیماران مبتلا به دیابت در معرض کمبود تیامین )ویتامین ب1) می باشند که این ویتامین همراه با منیزیم کوفاکتور بسیاری از آنزیم های متابولیسم کربوهیدرات است. امروزه تعدادی از مشتقات چربی دوست تیامین مانند بنفوتیامین سنتز شده اند که با کارایی بهتری نسبت به تیامین عمل می کنند. مطالعات بالینی نشان می دهد که نتایج امیدوار کننده ای در درمان با بنفوتیامین در بهبود عوارض ماکرووسکولار و میکرووسکولار دیابت وجود دارد. لذا هدف از این مقاله، مروری بر میزان اثر بخشی بنفوتیامین در کاهش عوارض ثانویه دیابت می باشد.

روش بررسی: این مطالعه مروری با جستجو در متون موجود در پایگاه های اطلاعاتی فارسی شامل Iranmedex،SID ، Magiran و انگلیسی Scopus، Google scholar،Pubmed ، proquest با کلید واژه های بنفوتیامین، تیامین، دیابت، رتینوپاتی، نوروپاتی و نفروپاتی مربوط به سال های 2015-1954 انجام گردید. به طور کلی از بین 80 مقاله به دست آمده،60 مقاله که متن کامل آن ها موجود بود، مورد بررسی قرارگرفت.

یافته ها: داده های تجربی نشان می دهند که بنفوتیامین بسیاری از مسیرهای آسیب رسان هایپرگلایسمی مانند مسیر هگزوزآمین، تشکیل (advanced glycation end products) AGE، فعالیت پروتئین کیناز C و NF-KB را مهار می کند؛ در حالی که باعث افزایش فعالیت آنزیم ترانس کتولاز می شود.  بنابراین بنفوتیامین یک گزینه درمانی مناسب به شمار می رود.

نتیجه گیری: از آنجایی که پزشکان اروپایی برای دهه ها از بنفوتیامین برای بیماران دیابتی تجویز نموده اند و همچنین در اکثر مقالات بر اثر مثبت بنفوتیامین در بهبود عوارض دیابت تاکید شده است، لذا امید است که اقدامات لازم جهت تولید این دارو و تجویز آن در بیماران مبتلا به دیابت در کشور ایران نیز انجام گردد.

واژه‌های کلیدی: بنفوتیامین، تیامین، دیابت، نفروپاتی، رتینوپاتی، نوروپاتی
متن کامل [PDF 445 kb]   (11704 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1395/7/1 | پذیرش: 1395/7/1 | انتشار: 1395/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Einollahi N, Alirezaee A, Safari F, Aliyari R. A Review on Therapeutic Effects of Benfotiamine in the Improvement of Vascular Complications of Diabetic Patients. 3 2016; 8 (32) :8-17
URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-176-fa.html

عین الهی ناهید، علیرضایی عاطفه، صفری فاطمه، علییاری راشد. مروری بر اثر درمانی بنفوتیامین (مشتق ویتامین ب 1) در بهبود عوارض عروقی بیماران مبتلا به دیابت. نشریه آزمایشگاه و تشخیص. 1395; 8 (32) :8-17

URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-176-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 8، شماره 32 - ( 6-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Laboratory and Diagnosis
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645