بیومولکولی به نام کروسین
|
فریبا نباتچیان۱ ، سمانه کرامتی۲  |
۱- عضو هیات علمی گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ۲- دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران |
|
چکیده: (۱۲۳۷ مشاهده) |
کروسین ها به عنوان نوعی کاروتنوئید محلول در آب مجموعهای از ترکیبات استری هستند که از کروستین و گلوکز تشکیل میشوند و عمدتاً در زعفران یافت میشوند. گزارش شده است که کروسین دارای طیف گستردهای از فعالیتهای بیولوژیکی مانند محافظت از قلب و عروق است.
زعفران از دیرباز به عنوان یک داروی عامیانه برای درمان انواع بیماریها و شرایط از جمله بیماریهای عصبی، اختلالات حافظه، تصلب شرائین، چربی خون، دیابت، فشار خون بالا، زخم و بیماری کبد چرب استفاده شده است. مطالعات بالینی اثربخشی کروسین ها را در درمان بیماریهای مختلف از جمله سندرم متابولیک، افسردگی و بیماریهای عروق کرونر نشان دادهاند.
کروسین ها که ترکیبات مشتق شده از زعفران هستند اثرات حفاظتی در برابر ایسکمی مغزی و سکته مغزی ایسکمیک دارند؛ فعالیتهای زیستی مختلف از جمله محافظت عصبی، ضد التهاب عصبی، آنتی اکسیدان و محافظت از قلب و عروق و ضد آپوپتوز با مهار نشانگرهای بیوشیمیایی التهابی و استرسهای اکسیداتیو را اعمال میکنند. در واقع یک رابطه واضح بین استرس اکسیداتیو و اختلال در سد خونی-مغزی در طول ایسکمی وجود دارد و کروسین ها از مغز در برابر استرس اکسیداتیو بیش از حد محافظت میکنند و از این رو یک کاندیدای بالقوه در درمان ایسکمی مغزیاند. |
شمارهی مقاله: ۶ |
واژههای کلیدی: زعفران، کروسین، کروستین |
|
متن کامل [PDF 506 kb]
(۱۶۱۱ دریافت)
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
بیوشیمی دریافت: 1402/4/6 | پذیرش: 1402/4/6 | انتشار: 1402/4/6
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|