:: سال 7، شماره 29 - ( 9-1394 ) ::
جلد 7 شماره 29 صفحات 67-51 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری به ساختار ویرولانس باسیلوس سرئوس
شبنم مولایی کهنه شهری 1، جاوید تقی نژاد2 ، حسن حسین زادگان3
1- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی و علوم پایه، واحد زنجان، زنجان، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، ملکان، ایران
3- گروه علوم پایه، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده:   (8574 مشاهده)

باسیلوس سرئوس باکتری گرم مثبت و اسپورزایی است که به عنوان عامل مسمومیت در مواد غذایی شناخته شده است. بسیاری از سویه های این باکتری باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می شوند. بیماری های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین های همولیزینHBL ، غیر همولیتیک NHE و سیتوتوکسینK  ایجاد می شوند. باسیلوس سرئوس حاوی اسپور می باشد بنابراین می تواند شرایط نامناسب محیطی از جمله دما و کمبود ماده غذایی را تحمل نماید.

واژه‌های کلیدی: مسمومیت غذایی، توکسین ها، باسیلوس سرئوس
متن کامل [PDF 510 kb]   (8375 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروب شناسی و باکتری شناسی
دریافت: 1394/10/9 | پذیرش: 1394/10/9 | انتشار: 1394/10/9


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 7، شماره 29 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها