1- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی و علوم پایه، واحد زنجان، زنجان، ایران 2- دانشگاه آزاد اسلامی، گروه میکروبیولوژی، واحد ملکان، ملکان، ایران 3- گروه علوم پایه، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده: (8574 مشاهده)
باسیلوس سرئوس باکتری گرم مثبت و اسپورزایی است که به عنوان عامل مسمومیت در مواد غذایی شناخته شده است. بسیاری از سویه های این باکتری باعث مسمومیت غذایی از نوع اسهالی و استفراغی می شوند. بیماری های نوع اسهالی توسط انتروتوکسین های همولیزینHBL ، غیر همولیتیک NHE و سیتوتوکسینK ایجاد می شوند. باسیلوس سرئوس حاوی اسپور می باشد بنابراین می تواند شرایط نامناسب محیطی از جمله دما و کمبود ماده غذایی را تحمل نماید.