:: سال 16، شماره 64 - ( 6-1403 ) ::
جلد 16 شماره 64 صفحات 49-42 برگشت به فهرست نسخه ها
چک لیست LEAP برای ارزیابی آزمایشگاهی و گزارش کردن ویژگی‌های عملکرد سنجشی روش‌های اندازه‌گیری بالینی
ز پینگ لو 1، برایان کوک2 ، ثی چی مائی تای3 ، کوری مارکوس4 ، رزیتا ذکریا5 ، چانگ شو هو6 ، الوار تئودورسان7 ، روندا اف گریوز8
1- بیمارستان دانشگاه ملی سنگاپور
2- بیمارستان فیونا استانلی ، استرالیا
3- دانشگاه پزشکی هانوی، ویتنام
4- تحقیقات پزشکی و سلامت فلیندرز، استرالیا
5- دانشگاه RMIT، استرالیا
6- بیمارستان چینی هنگ کنگ
7- دانشگاه لینکوپن، سوئد
8- دانشگاه ملبورن، استرالیا
چکیده:   (61 مشاهده)
 گزارش کردن یک روش اندازه‌گیری و عملکرد سنجشی آن به دنبال ارزشیابی روش در یک مجله معتبر یکی از ابزارهای مهم متخصصان آزمایشگاه‌های بالینی برای به اشتراک گذاشتن یافته‌هایشان است. این کار همچنین منبع مهمی از پایگاه شواهد را فراهم می‌کند که به دیگران در گرفتن تصمیم‌های آگانه در فعالیت‌هایشان کمک می‌کند. در حال حاضر، در نشریات آزمایشگاه بالینی که عملکرد سنجشی روش‌های اندازه‌گیری را توصیف می‌کنند تنوع‌های قابل ملاحظه‌ای در اطلاعات گزارش شده دیده می‌شود. این تنوع‌ها مولفین، خوانندگان، مرورگران، و ویراستاران را در تصمصیگیری در باره کیفیت مطالب ارسال شده به چالش می‌کشد. «کارگروه دستورالعمل‌های ارزیابی روش‌ تشکیل شده توسط فدراسیون بین‌المللی شیمی بالینی و آزمایشگاه پزشکی» (IFCC WG-MEP) یک چک‌ لیست تهیه، و به منظور ایجاد یک رویکرد یکدست در گزارش کردن ارزیابی روش و ویژگی‌های عملکردی روش‌های اندازه‌گیری در نشریات آزمایشگاه بالینی، پذیرفته شدن آن را توصیه می‌کند. انتظار می‌رود که چک لیستLEAP  معیارمندی انتشار گزارش‌های ارزیابی روش و ویژگی‌های عملکرد سنجشی در مجلات را بهتر و در نتیجه، کیفیت پایگاه شواهد مورد اعتماد متخصصان را ارتقا دهد.
واژه‌های کلیدی: فناوری(های) نوپدید، ارزشابی روش، گواهی کردن روش
متن کامل [PDF 426 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/7/2 | پذیرش: 1403/7/3 | انتشار: 1403/7/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 16، شماره 64 - ( 6-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها