[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
آخرین شماره::
آرشیو نشریه::
آرشیو مقالات ::
ثبت نام و اشتراک::
ارسال مقاله::
درباره ما::
تماس با ما::
جستجوی پیشرفته::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: سال 13، شماره 51 - ( 3-1400 ) ::
جلد 13 شماره 51 صفحات 48-36 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر تورین، سسترین 2 و فیلانتین بر بیماری های قلبی عروقی
فریبا نباتچیان 1، فاطمه شایسته2
1- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (2405 مشاهده)
نارسایی قلبی یک اپیدمی در حال رشد در سراسر جهان است. آترواسکلروز مکانیسم اصلی بیماری های قلبی عروقی از جمله سکته های قلبی و بیماری های شریان های محیطی است و همچنین باعث وقوع بسیاری از بیماری و مرگ و میرها در سراسر دنیاست. آترواسکلروز همانند بیماری عروق کرونری(CAD)  با التهاب و استرس اکسیداتیو ارتباط دارند.
در این مقاله مطالعات انجام شده در 10 سال اخیر بر روی مولکول های تورین، سسترین 2 و فیلانتین به عنوان بیومارکر های قلبی و اثر آن ها بر بیماری های قلبی عروقی جمع آوری شده است. همچنین تاثیر آن ها بر مکانیسم ایجاد بیماری های قلبی عروقی، التهاب و استرس اکسیداتیو جمع آوری و نتایج آن ها مورد بررسی قرار گرفته است.
تورین یک اسید آمینه غیر اساسی است و به مقدار زیادی در بیشتر بافت های پستانداران ساخته می شود و در عملکردهای فیزیولوژیک مهمی نقش دارد. این مولکول در عملکرد سلول ها از جمله، تنظیم اسمزی، اثر آنتی اکسیدانی، تنظیم جابجایی یون ها و ترکیب اسید های صفراوی، تاثیر می گذارد. همچنین در تبادل کلسیم نقش دارد و عملکرد قلب را بهبود می ‌بخشند که احتمالا به وسیله مهار سیستم رنین آنژیوتانسین صورت می گیرد.
  سسترین 2  (SESN2)یک پروتئین متابولیکی بسیار محافظت شده در برابر استرس القایی است که به عنوان سرکوب کننده گونه های اکسیژن فعال (ROS) و محافظ سلول در برابر محرک های مضر مختلف از جمله استرس ژنوتوکسیک و اکسیداتیو، استرس شبکه آندوپلاسمی و هیپوکسی شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد، میزان سسترین 2 پلاسما در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری(CAD)  افزایش می یابد و این میزان با شدت بیماری عروق کرونری ارتباط دارد.
در این مقاله، تاثیر فیلانتین بر دیواره عروق قلب نیز بررسی شده و همچنین عملکرد محافظت قلبی فیلانتین در برابر ایسکمی و عدم خون رسانی به قلب و آسیب ایسکمی و عدم خون رسانی به قلب که توسط انسداد عروق کرونری ایجاد شده، مورد بررسی قرار می گیرد. اثر فیلانتین بر وضعیت مارکرهای قلبی و مارکرهای فشار خون بررسی می شوند.
واژه‌های کلیدی: تورین، سسترین2، فیلانتین، بیماری قلبی-عروقی
متن کامل [PDF 345 kb]   (1191 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1400/3/26 | پذیرش: 1400/3/26 | انتشار: 1400/3/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabatchian F, Shayesteh F. Effects of Taurine, Sestrin 2 and Phyllanthin on coronary artery diseases. 3 2021; 13 (51) :36-48
URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-447-fa.html

نباتچیان فریبا، شایسته فاطمه. بررسی اثر تورین، سسترین 2 و فیلانتین بر بیماری های قلبی عروقی. نشریه آزمایشگاه و تشخیص. 1400; 13 (51) :36-48

URL: http://labdiagnosis.ir/article-1-447-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
سال 13، شماره 51 - ( 3-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Laboratory and Diagnosis
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645